Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Május 1. Borjutor, Virágzó élet hava 1. nap

2009.04.29

Fér

 

An

       
Ataiszi névadó Uruki-mani névadó Ataiszi névadó Uruki-mani névadó
Csősz   Víz  

Sziridol (2840)

Asumhari (5038)

Tavda (1867) Péra

Hunárszék (329)

Arszilla (305)

Kalód

Körmöc

Geréc

Majdika

Patacs

Demus

Korosány

Zsaklin

Latabár

Benyus

Monyorós

Maja

Szögedi

Fülöp

Virág

Sikonda (2851)

Gergely naptár: Fülöp, Jakab

A Hold belép az Oroszlán csillagjegybe 01 óra 55-kor. (2009)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Elevated Blood Power - National Mettle

(AElopysype, 2018.10.12 01:39)

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-bienfaits/

Expensive Blood Constraints and Nerve Disorder

(AElopysype, 2018.09.27 16:34)

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pour-le-fun/

Ibosnak

(Antal Andrea, 2009.05.01 21:38)

Kedves Zoltán!

Köszönöm az építői hozzászólást! Az az igazság, hogy mindig éjszaka csinálom és eléggé fáradt vagyok. Én is tudom, hogy az Ataiszi névből 8 van, csak mivel a szemem látta az Uruki-mani 4-et, eszembe sem jutott, hogy megnézzem , megvan -e mind a 8 Ataiszi. Ezentúl jobban figyelek. Köszönöm még egyszer.

Borjútor hava első nap

(Ibos, 2009.05.01 12:20)

Kedves Andrea!

Gratulálok munkádhoz, nagyon jó, hogy így összerendezed a Férant egy külön honlapra. Sok munka.
Az Ataiszi névadó mindig 8 db név. Sajnos a mai napról lemaradt a férfinévből a Tavda, a női névből pedig Péra.
Barátsággal:
Ibos Zoltán

Virágzó élet hajnala

(Anan, 2009.04.29 22:03)

Már a XV. században is május első napján a házakat zöld lombokkal díszítették fel. A májusi zöld ágat, a májusfát a székelyek jakabfának, jakabágnak, hajnalfának is hívták, másutt májfának nevezik.
A májusfaállítás hazánk egész területén ismert. A májusfát elsősorban a legények állították a lányoknak. Régen a fát főként lopták a legények, s ezért a hatóságok igen sokszor tiltották a szokást. A májusfával adta tudtára a legény a falunak, hogy melyik lánynak udvarol. A májusfa a Jászságban nyárfa vagy jegenye, krepp-papírral díszítik, általában szalagok, üveg bor és más ajándékok is kerülnek rá. Palóc területen a legény csak a fát állította fel, s a leány és édesanyja díszítették. Sok helyütt pünkösdkor vagy május végén "kitáncolták" a fát, vagyis a fa kidöntése táncmulatság keretében, muzsikaszó mellett történt.
A szokás új formája a májusi virág küldése. A legények szépen feldíszített cserepes virágot küldenek annak a lánynak, akinek udvarolnak, s a virág az ablakba kerül.